top of page

DEELNEMERS 2018

KWADIJK

zomerroute de zeevang 2017

Jose en Frank de Ruijter

 

Op Kwadijk 104a vind je de Beeldentuin van Jose en Frank de Ruijter. Jose maakt vanaf 2005 abstract/figuratieve beelden van diverse soorten steen zoals speksteen, serpentijn en albast.

 

 

 

MIDDELIE

kerkje middelie zomerroute
zomerroute de zeevang
Kerkje Middelie

 

In het kerkje Middelie was tijdens de zomerroute werk te zien van Dineke Baas, Dorette Giling, Heleen Hoek, Joke de Jong, Karin Kuik, Cock Hoffer.

De Cercishof, Cees Meeuwse

De Cercishof, lid van de Nederlandse tuinenstichting,  van tuinier en vormgever Cees Meeuwse in Middelie bestaat uit twaalf kleine geremde, getemde en ongeremde tuintjes. Ze zijn verbonden door sluipdoor paadjes met veel bijzondere tuinplanten.

OOSTHUIZEN

grote kerk oosthuizen zomerroute
zomerroute de zeevang

Grote Kerk Oosthuizen

 

Dit jaar werd de 500ste verjaardag van de Grote Kerk gevierd.

Er was een kunsteducatieproject, 'Wilgendroom'  te zien dat beeldend kunstenaar Rob Cerneüs met leerlingen van de plaatselijke openbare basisschool De Koningsspil had gemaakt.

Galerie O'63

 

Op het Oosteinde 63 werden in de tuin (en beperkt binnen) beelden getoond van Marijke Oosterman (1958-2011). In het kantoor O’63 waren schilderijen van Peter Sas te zien.

 

Marijke Oosterman houwde in diverse soorten steen. Het veelal abstracte werk is geïnspireerd door de natuur, het licht en het menselijk lichaam.

Peter Sas schildert in olie verf en onderzoekt de werking van kleur en vorm.

 

 

 

zomerroute de zeevang

Vrouwenkunstenoosthuizen

 

In de tuin van Judith van Joosten werd werk getoond van Vrouwenkunstenoosthuizen. Dit is een groep van elf vrouwen die al sinds september 1998 een hechte, creatieve groep vormen. Ze krijgen geen les, maar inspireren elkaar. Door de diversiteit van persoonlijkheden komen ze vaak samen tot verrassende werken. Naast het werken met krijt en verf maken ze steeds vaker uitstapjes naar het werken met steen en wol of het maken van etsen.

 

 

afrika met kinderen (2).jpg

Ingeborg de Ridder

 

Hanneke Aldehhuijsen is geïnspireerd door Japanse kunst en hun gewaden.

Ellen Koops maakt collage van natuurtaferelen met gemengde techniek.

Ingeborg de Ridder laat mensen zien in verschillende omstandigheden in Krijt, houtskool en aquarel verf.

 

 

WARDER

tineke kuyn.jpg
patricia schor.jpg
warder zomerroute

Ineke Kuyn

 

In de tuin van Ineke Kuyn waren ongeveer 110 fuchsiasoorten en andere planten te bewonderen. Er werden vijfentwintig soorten jam verkocht, van aardbeien tot paardenbloemenjam. Ook was er een verzameling petroliumstellen te zien, sommigen honderd jaar oud, en heel veel gebruiksspullen uit de jaren 1950-60.

Patricia Schor en Kaplum

 

Patricia Schor heeft sinds 2011 een atelier op Warder 103a. Zowel het atelier als de tuin waren tijdens de zomerroute opengesteld.

Naast Patricia' s eigen tekeningen en schilderijen was er tijdens de zomerroute ook werk te zien van beeldend kunstenaar Lydia Krijnen en van ontwerpers-duo Kaplum, dat gevormd wordt door Anna van Gerve en Alper Demir

De Oude School

 

Het cafe-restaurant De Oude School heeft sinds 1 maart 2018 twee nieuwe eigenaren; Helen en Rene. 

Loes Lempke

 

In de landschapstuin van Loes Lempke waren veel Agapanthussen in bloei te zien. Agapanthussen hebben hun oorsprong in Zuid-Afrika en worden daar ook Liefdesbloemen genoemd. In de tuin staan een kas, verborgen beelden en er loopt een bejaarde schildpad rond. Ook is er een verzameling van Clivia`s en Pelargoniums. Deze laatste worden in de volksmond Geraniums genoemd, maar in de tuin van Loes Lempke zijn het de oorspronkelijke planten uit Zuid-Afrika, waar ze in het wild voorkomen.

Gerda Leloup

 

Op Warder 132 vind je een spannende labyrintische vijvertuin, waar je kunt dwalen tussen inheemse en subtropische planten. Ook lopen er zes ezels rond.

Rustpunt 006.jpg

Ida en Jos van Gastel

 

Op Warder 190 is “De Passiebloem” ’s zomers een officieel “Rustpunt” aan de IJsselmeer-dijk. En bovendien tweemaal per jaar een kleine galerie. Tijdens de zomerroute was er werk te zien van beeldend kunstenaars Annemieke Scheeper en Ank Haisma.

lidivanoort.jpg
zr.jpg

Lidy van Oort-Wijnen

 

In 2012 studeerde Lidy af aan de MIX Academy / Amsterdam. Zij tekent en schildert allerlei mogelijke onderwerpen: sport, dieren, portretten, landschappen, carroussels en de laatste jaren heeft vooral mode haar interesse. Het afgelopen jaar heeft zij vooral ‘patchwork met papier’ gemaakt.

Els Joon en An de Hollander

 

Els Joon volgt al heel wat jaren schilderles. Eerst bij Els Benjamins enn nu bij Patricia Schor. Ze maakt realistische schilderijen van huisdieren.

An de Hollander maakt stenen beelden. Zij doet dit onder toeziend oog van Annet Wood in Berkhout.

heijmans2.jpg

Eijkmans en Harting

 

Achter de verbouwde boerderij op Warder 73 en 73A ligt de gezamenlijke tuin van Hennie en Wim Harting en Odette en Henk Eijkmans.

Hennie houdt zich al jaren bezig met beeldhouwen en haar favoriete stukken zijn in de tuin te zien.

 Odette heeft als hobby natuurfotografie en stelt enkele van haar mooiste wildfoto’s ten toon.

ETERSHEIM

De Breek

 

Bij de Brekermolen in de Etersheimerbraak polder ligt Bezoekerscentrum De Breek, een unieke plek waar rust, ruimte en natuur je tegemoet komen. De Breek was beide dagen open met verse appeltaart en ander lekkers. Natuurlijk was de molen te bezichtigen en op zondag werd een vliegerfestival met bijzondere vliegers gehouden. 

 

Tevens was er een expositie van schilderijen van Ruud Spil en Klaas Kwadijk met als titel 'Koeien en varkens'.

Het Schooltje van Dik Trom

 

In dit oude schooltje was C. Joh. Kieviet onderwijzer van 1883-1902. In de naastgelegen onderwijzerswoning schreef hij zijn eerste boek over Dik Trom, een ondeugend jongetje met een hart van goud. Het schooltje heeft - net als vroeger - maar één klaslokaal. Door de oude schoolbanken, een potkachel, nostalgische schoolborden en klompen onder de kapstok, waan je je in vroegere tijden.

De zomertentoonstelling 'Leentje leert lezen - het leesplankje' was gewijd aan het leren lezen 

 

 

 

BEETS

Adriaan.jpg
vanstralen2.jpg

De kerk van Beets

 

Tijdens deze zomerroute exposeerden Cor van Bruggen met foto's, Edith Mossel met abstracte schilderijen, Moniek Wiers met haar Mandala’s die geselecteerd  zijn voor een kleurboek,  Anuschka Postma met schilderijen, Tejo Hendriks met portretten en Desiree Wijgman met een selectie van haar beelden in de kerk van Beets.

Wil van Stralen en Henk Frijters

 

In een sfeervolle tuin kon je de schilderijen en gedichten van Wilhelmina van Stralen en de etsen van Henk Frijters bekijken.

 

 

wijgman2.jpg

Desiree Wijgman

 

In Beets vind je het buitenatelier van Desiree Wijgman. Haar werk is heel divers. Haar abstracte beelden zijn organische vormen die qua textuur uit ruwe en gladde delen bestaan. Haar figuratieve werk is gevoelig van aard en haar portretten zijn karakteristieke koppen vereeuwigd in brons.

 

 

 

HOBREDE

Martien Koelemeijer

 

In Hobrede is een tuin te vinden die in 1998 door Martien Koelemeijer van het vroegere tuincentrum in de Beemster is ontworpen en aangelegd. In Engeland zou zo een tuin een 'woodland garden' worden genoemd. De oppervlakte bedraagt 12000 vierkante meter, waarvan 4000 vierkante meter natuurlijke vijverpartijen.

 

De tuin is beplant met veel bijzondere soorten bomen, heesters, coniferen, rododendrons, Japanse en Amerikaanse esdoorns, vaste planten, varens, moeras- en oeverplanten. Ook zijn er beelden te zien van beeldhouwster Marga Nannes uit Warmenhuizen.

bottom of page