top of page

DEELNEMERS 2019

MIDDELIE

kerkje middelie zomerroute
zomerroute de zeevang
Kerkje Middelie

 

In het kerkje Middelie was tijdens de zomerroute werk te zien van Dineke Baas, Dorette Giling, Heleen Hoek, Joke de Jong, Karin Kuik, Cock Hoffer.

De Cercishof, Cees Meeuwse

De Cercishof, lid van de Nederlandse tuinenstichting,  van tuinier en vormgever Cees Meeuwse in Middelie bestaat uit twaalf kleine geremde, getemde en ongeremde tuintjes. Ze zijn verbonden door sluipdoor paadjes met veel bijzondere tuinplanten.

OOSTHUIZEN

oosthuizen.jpg
atelier 63.jpg

Grote Kerk Oosthuizen

 

Dit jaar werd de 500ste verjaardag van de Grote Kerk gevierd.

Er was een kunsteducatieproject, 'Wilgendroom'  te zien dat beeldend kunstenaar Rob Cerneüs met leerlingen van de plaatselijke openbare basisschool De Koningsspil had gemaakt.

Galerie O'63

 

Op het Oosteinde 63 werden in de tuin (en beperkt binnen) beelden getoond van Marijke Oosterman (1958-2011). In het kantoor O’63 waren schilderijen van Peter Sas te zien.

 

Marijke Oosterman houwde in diverse soorten steen. Het veelal abstracte werk is geïnspireerd door de natuur, het licht en het menselijk lichaam.

Peter Sas schildert in olie verf en onderzoekt de werking van kleur en vorm.

 

 

 

vrouwen oosthuizen.jpg

Vrouwenkunstenoosthuizen

 

In de tuin van Judith van Joosten werd werk getoond van Vrouwenkunstenoosthuizen. Dit is een groep van elf vrouwen die al sinds september 1998 een hechte, creatieve groep vormen. Ze krijgen geen les, maar inspireren elkaar. Door de diversiteit van persoonlijkheden komen ze vaak samen tot verrassende werken. Naast het werken met krijt en verf maken ze steeds vaker uitstapjes naar het werken met steen en wol of het maken van etsen.

 

 

ingeborg de ridder schilderij hanneke bloemen.jpg
francine habets 1.JPG

Ingeborg de Ridder

 

Hanneke Aldehhuijsen is geïnspireerd door Japanse kunst en hun gewaden.

Ellen Koops maakt collage van natuurtaferelen met gemengde techniek.

Ingeborg de Ridder laat mensen zien in verschillende omstandigheden in Krijt, houtskool en aquarel verf.

 

 

Francine Habets en Ria Davelaar

 

De schilderijen van Francine Habets zijn zeer divers van stijl en onderwerp, zij schildert o.a. met soft-pastel en acrielverf.

Ria Davelaar schildert onder andere portretten in olieverf en acryl. Ook maakt zij soft-pastels van dieren en bijvoorbeeld de ondergaande zon in het meer.

 

 

WARDER

tineke kuyn.jpg
IMG_20170306_111954111.jpg
warder zomerroute

Ineke Kuyn

 

In de tuin van Ineke Kuyn waren ongeveer 110 fuchsiasoorten en andere planten te bewonderen. Er werden vijfentwintig soorten jam verkocht, van aardbeien tot paardenbloemenjam. Ook was er een verzameling petroliumstellen te zien, sommigen honderd jaar oud, en heel veel gebruiksspullen uit de jaren 1950-60.

Patricia Schor en Kaplum

 

Patricia Schor heeft sinds 2011 een atelier op Warder 103a. Zowel het atelier als de tuin waren tijdens de zomerroute opengesteld.

Naast Patricia' s eigen tekeningen en schilderijen was er tijdens de zomerroute ook werk te zien van beeldend kunstenaar Lydia Krijnen en van ontwerpers-duo Kaplum, dat gevormd wordt door Anna van Gerve en Alper Demir

De Oude School

 

Onlangs is het kinderdagverblijf wat achter ‘De Oude School’ zat omgebouwd tot drie prachtige appartementen met een heerlijke tuin. Tijdens de zomerroute is er in deze appartementen werk te bewonderen van Claudia Maglio (CLM Art) en Lot Berentse laat haar zangtalentjes horen.

 

In de zaal van De oude school kunt u een vitrine vinden met opgravingen van Warder

Loes Lempke

 

In de landschapstuin van Loes Lempke waren veel Agapanthussen in bloei te zien. Agapanthussen hebben hun oorsprong in Zuid-Afrika en worden daar ook Liefdesbloemen genoemd. In de tuin staan een kas, verborgen beelden en er loopt een bejaarde schildpad rond. Ook is er een verzameling van Clivia`s en Pelargoniums. Deze laatste worden in de volksmond Geraniums genoemd, maar in de tuin van Loes Lempke zijn het de oorspronkelijke planten uit Zuid-Afrika, waar ze in het wild voorkomen.

Gerda Leloup

 

Op Warder 132 vind je een spannende labyrintische vijvertuin, waar je kunt dwalen tussen inheemse en subtropische planten. Ook lopen er zes ezels rond.

jacco bouwmeester 5.jpg

Jaco Bouwmeester

 

In het voormalig café in Warder was een expositie te zien van werken uit de collectie van de OKK (de onderwijs kunst klub), o.a. van Jan Montijn, Wolvecamp, Peter Holstein, Armand Bouten, Peter Langeberg, Chahab, Peter Schenk en Ad Arma. ). Deze collectie is ontstaan uit de grote liefde voor kunst en uit de enorme verzamelwoede van Geert van der Zee. Hij is in de jaren 50 en 60 begonnen om op zijn school in Amsterdam de kinderen te laten werken met Corneille, Appel, Jan Montijn etc. Later zijn er diverse galleries door hem opgericht.  

lidy van oort 3Paashazen.jpg
kees verdonk.jpg

Lidy van Oort-Wijnen

 

Lidy volgde de MIX Academie.

De afgelopen jaren had vooral Fashion haar interesse en maakte zij kleine modeschetsen- en knipsels.

Nu zijn schilderijen en tekeningen van dieren aan de beurt.

Kees Verdonk

 

In de schuur van Warder 132 exposeerde beeldend kunstenaar Kees Verdonk met een bewegende installatie, een carrousel, met de titel: “Moge u leven in interessante tijden.” 

Deze installatie verwijst naar de maatschappij die continu in ontwikkeling is, waarbij de boel soms vast loopt, en na wrikken en bijsturen weer in beweging komt.

EIJKMANS en harting 2.jpg

Eijkmans en Harting

 

Achter de verbouwde boerderij op Warder 73 en 73A ligt de gezamenlijke tuin van Hennie en Wim Harting en Odette en Henk Eijkmans.

Hennie houdt zich al jaren bezig met beeldhouwen en haar favoriete stukken zijn in de tuin te zien.

Odette heeft als hobby natuurfotografie en stelt enkele van haar mooiste wildfoto’s ten toon.

ETERSHEIM

De Breek

 

Bij de Brekermolen in de Etersheimerbraak polder ligt Bezoekerscentrum De Breek, een unieke plek waar rust, ruimte en natuur je tegemoet komen. De Breek was beide dagen open met verse appeltaart en ander lekkers. Natuurlijk was de molen te bezichtigen en op zondag werd een vliegerfestival met bijzondere vliegers gehouden. 

 

In het bezoekerscentrum de Breek waren werken te zien van Martin de Rooij (1955) uit Enkhuizen en werken van Guus Köster (1953) uit Andijk.

BEETS

kerk beets carin korse 2.jpg
van stralen uitkijken.jpg

De kerk van Beets

 

Tijdens de zomerroute kon je in de kerk een expositie bekijken van de volgende kunstenaars:

Annemarie Visser werkt met groei en verval. Met vondsten uit de natuur of natuurlijke vondsten.

Elly Koot: ‘Na verschillende periodes van diverse schildertechnieken maak ik sinds 2002 zelf de verf. Tijdens deze tentoonstelling exposeer ik met encaustiek schilderijen. Dat leg ik graag uit!’

Carin Korse exposeert met 3d-afbeeldingen.

Desiree Wijgman (ook te zien in Beets bij de boot tegenover Beets nr. 15) met beelden.

Wil van Stralen en Henk Frijters

 

De schilderijen van Wil van Stralen zijn verrassend qua kleur, stijl en materiaal. De gedichten die zij schrijft sluiten mooi aan bij haar werk. Zij vindt het belangrijk dat de situatie in haar werk beeldend is en tevens iets te raden overlaat.

 

Henk Frijters maakt etsen een ambachtelijk proces wat vakmanschap vereist. Zijn inspiratie doet hij op tijdens fiets- en zeiltochten. Ook beelden uit zijn jeugd spelen soms een rol. Zijn nieuwste etsen “Tram naar Volendam en "Tram in de stad” zijn daar een voorbeeld van.

 

 

desiree wijgman 1.JPG

Desiree Wijgman

 

In Beets vind je het buitenatelier van Desiree Wijgman. Haar werk is heel divers. Haar abstracte beelden zijn organische vormen die qua textuur uit ruwe en gladde delen bestaan. Haar figuratieve werk is gevoelig van aard en haar portretten zijn karakteristieke koppen vereeuwigd in brons.

 

 

 

HOBREDE

Martien Koelemeijer

 

In Hobrede is een tuin te vinden die in 1998 door Martien Koelemeijer van het vroegere tuincentrum in de Beemster is ontworpen en aangelegd. In Engeland zou zo een tuin een 'woodland garden' worden genoemd. De oppervlakte bedraagt 12000 vierkante meter, waarvan 4000 vierkante meter natuurlijke vijverpartijen.

 

De tuin is beplant met veel bijzondere soorten bomen, heesters, coniferen, rododendrons, Japanse en Amerikaanse esdoorns, vaste planten, varens, moeras- en oeverplanten. Ook zijn er beelden te zien van beeldhouwster Marga Nannes uit Warmenhuizen.

bottom of page