top of page

RIJK VAN DEN HOFF IN GROTE KERK OOSTHUIZEN

Cormorant Garamond is a classic font with a modern twist. It's easy to read on screens of every shape and size, and perfect for long blocks of text.

De vijfhonderd jaar oude Grote Kerk van Oosthuizen bezit een aantal bijzondere schatten. Naast middeleeuwse elementen zoals het koorhek en een van de oudste orgels, is daar ook het barokke grafmonument van de heer van Oosthuizen, François van Bredehoff en het voor exposities zeer geschikte koorgedeelte. 

Dit jaar exposeert Rijk van den Hoff in de kerk. Tijdens de Zomerroute werkt zij ter plekke aan een portret. Ook heeft zij speciaal voor de expositie een bekende persoon uit Oosthuizen geportretteerd. Het werk zal tijdens het weekend onthuld worden.

Schoonheid zit in een afwijking, aldus Van den Hoff. Een rimpel onder het oog, een scheve neus, een tandeloze mond, ook ouderdom is schoonheid. Eigenheid maakt de mens bijzonder. Niets is fijner dan het schilderen van portretten van mooie, markante en interessante mensen.

Rijk van den Hoff tekent al zo lang zij zich kan herinneren. Door het bestuderen van schilderwerken en het durven experimenteren met verfmaterialen heeft zij zich op schildergebied autodidactisch gevormd. 

Adres:

Raadhuisstraat 61

1474 HJ Oosthuizen

bottom of page