top of page

LYDIA KRIJNEN (1942-2021) BIJ IDA EN JOS VAN GASTEL

Cormorant Garamond is a classic font with a modern twist. It's easy to read on screens of every shape and size, and perfect for long blocks of text.

Deze zomerroute is er in de serre/galerieruimte van Ida en Jos van Gastel een speciale overzichtstentoonstelling van het hele oeuvre van Lydia Krijnen. Alle werken zijn voor een schappelijke prijs te koop.

 

Vorig jaar december is Lydia op 79 jarige leeftijd overleden. Ze woonde al ruim 40 jaar in Warder en heeft veel kleur aan het dorp gegeven. We missen haar enorm. Lydia zat vol energie, stond positief in het leven en was een veelzijdig kunstenaar. Ze was zo iemand waarvan iedereen opveert als ze binnenkwam, met haar witte krullen, ronde brilletje, soms een pet met klittenband, spijkerbroek, wijde trui en altijd vol plannen, verhalen en grapjes. In haar voortuin stond een stenen aap, achter haar ramen bronzen ijsberen en haar huis hing vol met kindertekeningen. 

Mens en dier waren Lydia's grootste inspiratiebron. Zij laat een omvangrijke collectie van beelden, schilderijen, tekeningen en etsen na. Kenmerkend voor haar werk is dat ze in snelle, trefzekere lijnen een sterk karakter of gevoel weet neer te zetten. Ze heeft jaren lang modelgetekend en geschilderd bij Igor Kusmirak en cursussen gevolgd in de Artis ateliers. De laatste jaren kwam ze wekelijks werken in het atelier van Patricia Schor.

Op zondag 17 juli zullen John en Jaye Vickers vanaf 13u in de tuin (bij regen binnen) klezmermuziek spelen. John en Jaye hebben de muziekzaak ‘Musicedam” in Edam. Zij kenden Lydia en willen graag spelen ter herinnering aan haar

 

Adres:

Warder 190

1473 PL Warder

bottom of page