top of page

PATRICIA SCHOR, ANNA VAN GERVE, SIBREN DEMIR EN FRED KIES

Cormorant Garamond is a classic font with a modern twist. It's easy to read on screens of every shape and size, and perfect for long blocks of text.

Patricia Schor heeft sinds 2011 een atelier aan huis waar ze eigen werk maakt en schildercursussen geeft. Zowel het atelier als de tuin zijn tijdens de zomerroute opengesteld. Het atelier is een hoge, lichte aanbouw aan een stolpboerderij en de langgerekte tuin grenst aan een weidevogelgebied. 

 

Patricia Schor (1949) studeerde aan de Amsterdamse Grafische School, de M-O schilder- en tekenopleiding en de Rijksacademie. Ze heeft zich toegelegd op de teken- en schilderkunst. Naast modeltekeningen maakt zij figuratieve schilderijen. Haar onderwerpen haalt ze uit haar directe omgeving.

Patricia gaf haar liefde voor tekenen en schilderen door aan haar dochter Anna van Gerve die het op haar beurt doorgaf aan haar zoon Sibren Demir (6 jaar). Tijdens de zomerroute is werk van deze drie generaties te zien.

Anna van Gerve (1986) studeerde Beeldende Kunst aan de Gerrit Rietveld Academie en Kunstgeschiedenis (specialisatie tuin- en landschapsarchitectuur) aan de Universiteit van Amsterdam. In haar schilderijen zoekt ze naar de verwondering en het enthousiasme dat ze bij haar zoon ziet als hij buiten schatten vindt; stenen, schelpen, botten. Vaak voelt het alsof zijn ogen dingen zien die wij al lang zijn vergeten.

Zijn generatie zal meer dan ooit de gevolgen van hoe wij met de aarde omspringen ondervinden. Door de klimaatcrisis sterven diersoorten uit, migreren mensen massaal en gaan hele biotopen verloren. Het is de onbevangen blik van een kind die ons opnieuw doet beseffen hoe ongelooflijk de natuur is en hoe onbegrijpelijk dat we alles voor lief lijken te nemen.

Sibren Demir is ontdekker en onderzoeker, maar de laatste tijd tekent hij vooral monsters.

 

Ook is er dit jaar werk van Fred Kies te zien: Dynamisch vierkant.

Het vierkant is een menselijke gedachte: de natuur heeft daar niets mee - dat is een groot fysisch, chemisch en biologisch proces. Door de materiaalkeuze en de werkmethode wordt dat proces in deze gedachtenvorm vastgelegd en groeit het.

Adres:

Warder 103a

1473 PG Warder

bottom of page