top of page

Patricia Schor, Anna van Gerve, Alper Demir en Sibren Demir

Patricia Schor heeft sinds 2011 een atelier aan huis waar ze eigen werk maakt en schildercursussen geeft. Zowel het atelier als de tuin zijn tijdens de zomerroute opengesteld. Het atelier is een hoge, lichte aanbouw aan een stolpboerderij en de langgerekte tuin grenst aan een weidevogelgebied. 

 

Patricia Schor (1949) studeerde aan de Amsterdamse Grafische School, de M-O schilder- en tekenopleiding en de Rijksacademie. Ze heeft zich toegelegd op de teken- en schilderkunst. Naast modeltekeningen maakt zij figuratieve schilderijen. Haar onderwerpen haalt ze uit haar directe omgeving.

Patricia gaf haar liefde voor tekenen en schilderen door aan haar dochter Anna van Gerve die het op haar beurt doorgaf aan haar zoon Sibren Demir (7 jaar). Tijdens de zomerroute is werk van deze drie generaties te zien. En dit jaar zal voor het eerst ook Sibrens vader Alper Demir deelnemen.

Anna van Gerve (1986) studeerde Beeldende Kunst aan de Gerrit Rietveld Academie en Kunstgeschiedenis (specialisatie tuin- en landschapsarchitectuur) aan de Universiteit van Amsterdam. Taal en verhalen spelen een belangrijke rol in haar beeldende werk. Het
medium dat ze gebruikt hangt af van haar concept. Soms tekent of
schildert ze, soms gebruikt ze textiel en soms een combinatie van meerdere technieken. Los van haar beeldende werk schrijft ze verhalen en essays en is ze op het moment bezig met een project dat uitgaat van de vraag wat het betekent om chronisch ziek te zijn in een samenleving die draait om productiviteit, succes en maakbaarheid. 

Alper Demir (1978) studeerde schilderkunst in Izmir ( en Beeldende Kunst aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. In zijn werk onderzoekt hij de relatie tussen het menselijk lichaam en de ruimte. Deze relatie kan fysiek, filosofisch, psychologisch, politiek of spiritueel zijn.
Hij is altijd geïnteresseerd geweest in de manier waarop identiteit en de omgeving zich tot elkaar verhouden.
Uit zijn werk spreekt een liefde voor hout en voor abstracte beeldtaal.
Naast autonoom beeldend kunstenaar is Alper werkzaam als houtbewerker en als docent beeldend bij Crejat en bij Kunstschool Artiance in Alkmaar.

Sibren Demir (2016) is ontdekker en onderzoeker en gek op monsters en oceanen.

 

Adres:

Warder 103a

1473 PG Warder

bottom of page